De leerlingenraad

Sinds enkele jaren kunnen wij beroep doen op onze leerlingenraad. Elke klas uit de lagere school kiest in haar midden twee klaskapiteins. Elke maand komen deze samen in een vergadering. De vergaderingen worden geleid door juf Severine en juf Lore die hiertoe opdracht kregen uit het lerarenteam. De directeur woont de vergaderingen ook bij als de agenda dit vraagt.

De vergadering heeft twee grote doelen:

• Het luisteren naar de ideeën en de verlangens van de kinderen.
  • Het bespreken van initiatieven van de school met de kinderen.

In het verleden kon de leerlingenraad heel wat realiseren. Zo werden de speelplaatsafspraken aangepakt en kwamen er nieuwe schema's voor de speelplaatsspelen. Ze overtuigden de leerkrachten om te mogen tafeltennissen en kregen van de ouderraad een buiteninstallatie om muziek af te spelen op dinsdag en vrijdag. Vorig jaar nog was hun eerste pyjamafuif een feit naar aanleiding van de nationale pyjamadag.

Soms zijn enkele vertegenwoordigers van de leerlingenraad te gast op de personeelsvergadering van de school. Deze samenwerking tussen leerkrachten, ouders en leerlingen smaakt naar meer. De kinderen zijn er dan ook van overtuigd dat ook naar hen geluisterd wordt! In dit schooljaar willen we hen in nog meer beslissingen betrekken.

Onze klaskapiteins:

L6

Ellen Debleecker
L6

Enkele van hun realisaties: