ZEEKLAS - DAG 3 - Donderdag 9 mei 2019

Voor de laatste keer mag ik jullie allen een heel goede avond wensen. Heel goed, dat mag de uitdrukking van de dag worden.

Heel goed : de kinderen sliepen lang. De meesten onder hen moesten we om half8 nog wakker gemaakt worden.

Heel goed : het ontbijt verliep in een rustige sfeer.

Heel goed : iedereen maakte zich in snel tempo klaar om te starten met het zwaarste programma van de week.

Zeker heel goed : de weergoden waren ons alweer goed gezind. : alle regen was er tijdens de nacht uitgevallen en we konden vertrekken onder een zalig zonnetje. De zonnecrème werd bovengehaald om de gezichten te beschermen tegen verbranding.

Heel goed : de duinenwandeling door meester Hein uitgestippeld.

Heel goed : ondanks de vermoeidheid en het niet gewoon zijn van het stappen, deed iedereen zijn uiterste best om te blijven stappen. Sommigen konden er geen genoeg van krijgen en liepen extra de duinen op en af.

Heel goed : de kinderen liepen gezellig samen en gingen met iedereen praten en plezier maken.

Toch ook wel heel goed : ook de oudste juf van de groep (ikke dus) slaagde er in om zonder zagen en klagen de volledige wandeling af te stappen. Meer nog : ze genoot er zelfs van.

Heel goed : de picknick bij het visserijmuseum. Er werd goed gegeten en dan speelden ze samen tot het tijd was om het museum binnen te gaan. We kregen zelfs complimentjes over onze flinke groep.

Heel goed : het bezoek aan het visserijmuseum. Voor de meesten klinkt museum saai, maar ze waren aangenaam verrast. Het ging niet alleen maar om “saaie schilderijen”, maar er waren ook filmpjes, levensechte poppen, een boot, aquaria met prachtige vissen,… En ook daar hadden we alweer geluk : we waren erbij toen de vissen hun eten kregen.

Heel goed : de regen viel met bakken uit de lucht terwijl we in het museum waren. Toen we buiten kwamen viel er bijna geen druppel meer en konden we weer zonder zorgen wandelen naar de tramhalte.

Heel goed : het gedrag van de kinderen op de tram : rechtstaan voor andere mensen, rustig blijven en geen lawaai maken….

Het bezoek aan de ganzenpoot en het Albert I monument werd toch wel wat lastig. We hadden er toen al meer dan 15000 stappen op de teller staan. Maar heel goed dat iedereen toch maar bleef stappen, ondanks de pijn aan de voeten en de vermoeidheid.

De vele ‘heel goed’s verdienden een beloning. Bij aankomst op Hoge Duin hadden we nog een uurtje tijd vooraleer we moesten aanschuiven voor het avondmaal. De kinderen mochten kiezen : voetballen en buiten spelen, of naar de kamers om wat te bekomen van de inspanningen en wat te lezen. Meester Ghislain begeleidde de voetballers en ik ging met de kinderen naar boven, terwijl meester Hein en juf Lore alles klaarmaakten voor de ‘grote zeeklas-challenge’.

Heel goed : om 18 uur schoven we aan voor het avondmaal. Op het menu “spaghetti”. Hoeft het gezegd dat er veel werd gegeten? Het flanneke als dessert kon er ook nog net bij.

Heel goed : het zich heel snel klaarmaken om te kunnen starten met de challenge : pyjama’s aan en met het kussen naar het kleine lokaaltje.

Heel goed : de sfeer en de sportiviteit tijdens het afleggen van de verschillende proeven. In elke groep werd er voor gezorgd dat iedereen iets mocht doen en de samenwerking binnen de groepjes was prima.

Voor de kinderen super goed :  het spel duurde tot kwart over 9, dus waren ze er in geslaagd om het uur van bedtijd wat later te hebben. De adrenaline zat nog in het lijf en het was toch wel moeilijk om iedereen in slaap te krijgen.

Heel goed : ondertussen is het elf uur geworden. Met de 4 collega’s zitten we voor de laatste keer samen om nog eventjes na te genieten onder het genot van een drankje en een hapje.

Heel goed : we kunnen maar 1 conclusie maken : het waren alweer superfijne zeeklassen. Het is goed geweest en veel kinderen verlangen nu ook wel weer naar de ouders. Houd er alvast rekening mee dat jullie (b)engels zeeeeer moe zullen zijn.

Heel goed?????  We zijn benieuwd hoe de “valiezenkoers” morgen vroeg zal verlopen. De kinderen hebben elke dag opgeruimd in de kamer, dus zou het in principe vrij snel moeten gaan.

Laat ons hopen, want de gocarts zijn gereserveerd en dit willen we hen echt niet onthouden. We kunnen alleen maar duimen dat de weergoden ons morgen weer ‘heel goed’ gezind zullen zijn.

Voor de laatste keer : slaaplekker  allemaal.