ZEEKLAS - DAG 2 - WOENSDAG 8 MEI 2019

Goeienavond allemaal,

Waren de weergoden ons gisteren zeer goed gezind, vandaag laten ze ons toch wel in de steek. Maar niet getreurd, we trekken er ons bitter weinig van aan.

Deze morgen waren wij aangenaam verrast. De meeste kinderen sliepen om 7 uur nog. Het opstaan verliep rustig en vlot. Om 8 uur stonden we klaar aan de eetzaal. Geloof het of niet, maar we hadden alweer honger. Het ruime aanbod van kaas, salami, kalkoenham … met ook nog keuze voor choco en verschillende soorten confituur werd vlot naar binnen gewerkt. Elk kreeg een pistolet en kon daarna nog brood a volonté nemen. Veel tijd om het eten te laten zakken hadden we niet. Tegen 9 uur wilden we vertrekken naar de tramhalte. Voor sommigen onder ons was het de eerste keer dat ze konden meerijden met de tram. Alweer een nieuw avontuur dus. De tram bracht ons naar Sint-Idesbald. Daar aangekomen zagen we reeds de amfibieboot klaarstaan op het strand. Het vierde leerjaar mocht als eerste de reddingsvesten aantrekken om mee te gaan. Met de leerlingen van het derde maakten wij een korte wandeling op de dijk. Ook daar wist meester Ghislain weer heel wat interessante feiten te vertellen. We hadden ook geluk. De garnalenvissers waren aan het werk en we kregen de kans om te gaan kijken wat er allemaal in de netten werd gevangen. De vriendelijke dames van de vissers vertelden en onze kinderen luisterden heel aandachtig. Het half uurtje verstreek bijzonder snel en toen werd er gewisseld. Ook de boottocht was voor iedereen een schot in de roos. Zelfs de kinderen die eerst wat bang waren, genoten met volle teugen. De foto’s maken dit meer dan duidelijk. En de regen? Het viel echt wel mee, we laten ons niet van de wijs brengen door enkele druppels water. Na het boottochtje begon het harder te regenen. Geen nood, want wij moesten ons haasten om de tram te halen zodat we konden terugkeren voor de middagpicknick. Ook nu weer voor elk wat wils. Vooral de americain préparé viel heel goed in de smaak. Daarna werd genoten van een halfuurtje rust op de kamers. In dat halfuurtje moesten de kinderen ook het zwemgerief klaarmaken. Voor de meeste kinderen was dit hét moment van de zeeklas: naar het zwembad van Sunparks!!!  We hadden er geluk, het was niet al te druk. De kinderen konden naar hartenlust rondrennen naar de glijbanen, het wildwaterbad, het buitenbad, de jacuzzi’s…. Er was echt voor elk wat wils. Voor de leerlingen die zich niet zo zeker voelden, waren er de vrienden en de leerkrachten om hen mee te nemen op sleeptouw. Sommige van jullie lieverdjes hebben echt grenzen verlegd en het beste van zichzelf gegeven. Bavo was niet mee, hij kon met zijn opa genieten van het zonnetje buiten en enkele leuke activiteiten. Zo moest hij met zijn gebroken arm niet zitten toekijken hoe de rest van ons het grootste plezier beleefde in het subtropisch zwembad. Dankjewel opa Jean Pierre, om speciaal naar zee te komen en Bavo een fijne namiddag te laten beleven. De tijd in het zwembad was misschien wel te kort voor de kinderen, maar we moesten op tijd terugkeren want ons avondmaal liet niet op zich wachten. Ditmaal was er opnieuw soep, gevolgd door puree met fish-sticks, sla en tartaarsaus. Als dessert was er een chocomousse. Dit alles werd bijzonder vlot naar binnen gewerkt. Het duinenspel hebben we niet gedaan, want de leerlingen van het vierde leerjaar moesten nog wat werk verrichten om hun mama’s zondag te kunnen verrassen. De kinderen van het derde leerjaar waren zo sympathiek om ondertussen de kamers netjes op te ruimen. Als beloning mochten zij dan vrij gaan spelen op het domein. De vele foto’s met lachende gezichten bewijzen dat de sfeer er echt wel goed inzit. Kwart over 8 werd er verzamelen geblazen. Rustig kwamen de kinderen naar hun kamer. De gezonde buitenlucht en het vele zwemplezier zorgden ervoor dat iedereen toch wel wat moe is. Het is nu 9 uur en in zowat alle kamers is de rust nu neergedaald. Uiteindelijk hebben we maar heel weinig regen gehad. We duimen dat we morgen weer zo’n toffe dag kunnen meemaken.

Tot morgen en aan iedereen: slaap lekker.