ZEEKLAS - DAG 1 - DINSDAG 7 MEI 2019

Dinsdag 7 mei 2019, eerste avond van onze vierdaagse aan zee

Hallo iedereen, het is nu bijna kwart voor 10 en de meeste kinderen zitten in dromenland. Wat een start van onze zeeklassen…

Vanmorgen zagen we heel veel stralende gezichtjes, ongelooflijk veel bagage en ouders die hun dochter/zoon toch wel met een klein hartje achterlieten. Het inladen van die stapels bagage nam toch wel wat tijd in beslag, maar om 9 uur konden we eindelijk vertrekken voor 4 dagen genieten aan zee. Onze eerste stopplaats was al meteen een schot in de roos: een bezoekje aan de Dodengang. Nadat we door het kleine museum wandelden, mochten de leerlingen naar buiten om die loopgraven eens in het echt te zien. Het spreekt voor zich dat ze dit bijzonder amusant vonden. Ze mochten doorlopen tot op het einde en ontdekten zo dat het leven tijdens de oorlog toch niet zo fijn was als ze vooraf dachten. Het traditiegetrouwe grapje van Eric, onze ere-directeur, mocht natuurlijk niet ontbreken. Elke keer opnieuw weet hij alle kinderen aan het lachen te brengen. We maakten nog een korte tussenstop bij de IJzertoren. Veel leerlingen wisten de betekenis van de letters A V V   V V K, maar hoe de pax-poort ontstond, dat was iets nieuws. En dan was het eindelijk zover. Iets na elven kwamen we aan op onze thuis voor deze week: Hoge Duin. We plaatsen onze rugzakken binnen en ontdekten dat Djess (de papa van Breigh) reeds alle bagage had binnen gezet. Dikke merci Djess, je hebt er eentje tegoed!

Het duurde niet lang vooraleer we Janis (mama Breigh) konden uitzwaaien (ook jij heel erg bedankt, en ja, je hebt er ook eentje tegoed)  en op verkenningstocht konden. De binnenplaats met speeltuin in het zand viel onmiddellijk in de smaak. En dan hadden ze het voetbalpleintje en de duin nog niet gezien. Ze waren het er allemaal onmiddellijk over eens: het zullen 4 supertoffe dagen worden.  Na de verkenning werd het hoog tijd om onze picknick te verorberen. Die ging vlot naar binnen. En weet je …. We zaten buiten in het zonnetje om te eten. Super hé.

Nog wat spelen en dan kwamen ze eindelijk te weten bij wie ze zouden slapen en hoe de kamers er uitzien. Ook dat was weer een schot in de roos. Veel tijd was er echter niet, want het strand en de zee lagen op ons te wachten. We besloten om het programma al wat aan te passen omwille van het mooie weer : het werd een namiddagje spelen op het strand! Met meester Ghislain leerden de kinderen wat bij over eb en vloed, de vloedlijn… en daarna amuseerde werkelijk iedereen zich met spelen. Een grote groep bouwde samen een kasteel met muur om de zee tegen te houden. Het hield lang stand, maar uiteindelijk moest de muur zich gewonnen geven. Er werd gevoetbald, schelpjes gezocht,…  We  hadden afgesproken dat het water nog te koud was om er in te spelen, maar de kledij van vele kinderen verried dat zij daarmee niet akkoord waren. Omstreeks halfvijf begon het af te koelen en dat was het teken om terug te keren naar ons verblijf. Iedereen mocht nu zijn bed opmaken en de valiezen legen. Dat nam nogal wat  tijd in beslag. Om 18 uur werden we aan tafel verwacht. Op het menu vandaag : frietjes met hamburger en appelmoes. Moet het nog gezegd worden dat er veel werd gegeten?...  Als dessert was er ook nog een ijsje. Dat wordt hier smullen deze week.

In de namiddag zijn meester Hein en juf Lore om de kaartjes gegaan, zodat we die vandaag nog konden schrijven. Wij hadden wel wat medelijden met sommige kinderen, ze moesten wel veel schrijven. Maar gelukkig waren er de juffen om wat te helpen bij het noteren.

Zo werd het negen uur, de hoogste tijd om ons bed op te zoeken.

Uit ervaring weten we dat die eerste nacht meestal een korte nacht wordt, en het ziet er naar uit dat dit ook nu weer zo zal zijn. Nog enkelen liggen wakker, de meesten zijn aan het dromen van die eerste o zo fijne en zonnige dag.

Ook wij, juffen en meesters, houden nog een kleine nabeschouwing onder het genot van een welverdiend drankje (en hapje).

Aan iedereen slaap lekker en tot morgen.